Spłacić zaległy czynsz za mieszkanie?
Zakątek pełen rozmaitości. Nie wiesz, gdzie dopasować wpis, który chcesz dodać? Zajrzyj tutaj.
- suza
Spłacić zaległy czynsz za mieszkanie?
Nie wiem co robić. Liczę na jakąś konstruktywną pomoc . Może ktoś miał podobną sytuację? Otóż mieszkaliśmy z całą rodziną na mieszkaniu od miasta. Ja ok. 7 lat temu się wyprowadziłam. Nie utrzymywałam z rodziną żadnych kontaktów (mniejsza o powody). Teraz z miasta dostałam pismo z wezwaniem, że mam zapłacić za czynsz za cały rok 2014 i cześć 2015. Pisałam im, że ja tam wtedy nie mieszkałam, ale ich to nie obchodzi. Moja rodzinka ładnie mnie załatwiła. Musze to zapłacić czy poczekać co zrobią jak nie zapłacę?
- akcento
Re: Spłacić zaległy czynsz za mieszkanie?
Ale co sprawa sądowa już była? Czy jak? A skąd jesteś? Znam taką kancelarię, ale z Wrocławia, która pomaga w takich sprawach związanych z zaległym czynszem. Klisz i Wspólnicy się nazywa. Znajdź sobie ich w necie. Umów się na spotkanie i zobaczysz co z tego wyniknie. Może tobie też pomogą.
Re: Spłacić zaległy czynsz za mieszkanie?
Post autor: Gajar »
Na temat długów czynszowych a prawa meldunkowego wypowiada się specjalista w tej kwestii adwokat Paweł Marchewka w tych filmiku https://youtu.be/x2KD5x0M6V0, warto posłuchać, żeby wiedzieć co możemy pomimo kłopotów finansowych