Gastronomia

Wszystko o finansach, prowadzeniu działalności, biznesie w Internecie i nie tylko. Porady dotyczące marketingu, produktów i usług.
gość

Gastronomia

Post autor: gość »

Jak wam idzie biznes? U nas niedawno był remont i trochę się pozmieniało, zmieniliśmy także stare meble na nowe, teraz w kuchni wszystko mamy ze stali nierdzewnej, łatwo jest utrzymać porządek podczas i po gotowaniu. Nowe meble kupiliśmy online, ze sklepu internetowego producenta ALKOS: https://alkos.pl/46-stoly-gastronomiczne Od nich mamy stoły gastronomiczne, okapy, szafy, itp. Wszystko to bardzo dobrej jakości i dostępne u nich w korzystnych cenach. Meble te doskonale nam się sprawdzają, polecam.
młl

Re: Gastronomia

Post autor: młl »

Całkiem dobrze, nie mamy powodu do narzekań. My specjalizujemy się w cukiernictwie, pieczemy ciasta, ciastka, różne inne wypieki piekarnicze. U nas bardzo ważna jest mąka. Nie możemy korzystać z byle czego, stawiamy na wysokiej jakości produkty. Mąki różnego rodzaju kupujemy od lat w tym samym młynie zbożowym JAKPOL https://jakpol-ambroziak.pl/kontakt/ w miejscowości Gołymin-Ośrodek. Oni stawiają na jakość, ceny mają atrakcyjne, polecam ich serdecznie, ich oferta jest także szeroka.
Jeż

Re: Gastronomia

Post autor: Jeż »

Wiesz co, z tego co wiem, to bardzo dobre piece dwukomorowe można znaleźć na stronie sklepu gastromania.pl Polecam wam tam zerknąć, a na pewno nie będziecie żałować. Mają szeroki wybór w zakresie wyposażenia gastronomicznego, a cenowo wygląda to bardzo przystępnie.
jan223ą

Re: Gastronomia

Post autor: jan223ą »

Ja bardzo dobrze gotuje i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Nawet mojemu kumplowi powiedziałem ,że jak zacznę gotować to na pewno bardzo dobrze zrobi. Warto gotować.
__________________________________________________________________________
skup działek za gotówkę Kraków
gabryś1

Re: Gastronomia

Post autor: gabryś1 »

też myślę o otworzeniu włąsnego punktu gastro, chyba najbardziej jestem przekonany do otworzenia kebsa, to ten typ jedzenia który zawsze przyciągnie ludzi ;) mieszkam w małym mieście 20 tys mieszkańców , to powinien być opłacalny biznes? Myślałem o sieci Barfa Kebab https://franczyza.bafrakebab.pl/
łomot

Re: Gastronomia

Post autor: łomot »

gabryś1 pisze: ↑24 paź 2021, 19:59 też myślę o otworzeniu włąsnego punktu gastro, chyba najbardziej jestem przekonany do otworzenia kebsa, to ten typ jedzenia który zawsze przyciągnie ludzi ;) mieszkam w małym mieście 20 tys mieszkańców , to powinien być opłacalny biznes? Myślałem o sieci Barfa Kebab https://franczyza.bafrakebab.pl/
jeśli masz dobrą lokalizację to jak najbardziej, a w sieci na pewno łatwiej będzie ci zaczać, bo oni ci wszystko praktycznie przygotują, nawet samą budkę, wyposażenie
gabryś1

Re: Gastronomia

Post autor: gabryś1 »

No właśnie lokalizację mam 2 do wyboru. Przy żadnej z nich nie ma kebsa, a kręci się sporo ludzi. Pierwsza to okolice liceum, druga dworzec pks. Czytałem że na start potrzebne jest zaledwie 40 tys, do tego są w stanie pomóc z dofinansowaniem, więc finalnie pewnie nawet tyle nie wyjdzie. Jestem już po rozmowie tel. z przedstawicielem. Muszę pojechać do Wawy na rozmowy bardziej szczegółowe i ewentualne podpisanie umowy. Na razie jaram się bo wydaje mi się super pomysł.
gołąbek543333

Re: Gastronomia

Post autor: gołąbek543333 »

Jak szukałam zmywarki gastronomicznej, to zwróciłam uwagę w pierwszej kolejności na sprzęt od Winterhalter.
Najlepsze zmywarki, jeśli chodzi o testy jakości i same parametry. Jak już kupisz ich sprzęt, to jeszcze polecę Ci dla pełnego efektu, dobrać ich chemię do zmywarki. Masz wtedy 100% higienizacji naczyń oraz pełnego doczyszczenia.
charówka

Re: Gastronomia

Post autor: charówka »

Jeśli decydujesz się na prowadzenie własnego biznesu gastronomicznego to nie możesz zapomnieć o stosownych urządzeniach chłodniczych. Ja sam miałem okazję zamawiać wspomniane urządzenia z oferty https://sklepowe.krimarg.pl/o-firmie/ i muszę przyznać, że służą mi faktycznie należycie. Zamrażarki do mrożonek, chłodziarki na napoje i wiele innych wykorzystujemy kiedy tylko się da. Jakość odgrywa tutaj istotną rolę! W dodatku nasze produkty możemy bez kłopotu utrzymywać w odpowiedniej, chłodnej temperaturze. To była bardzo rozsądna inwestycja.
Jaś77

Re: Gastronomia

Post autor: Jaś77 »

gołąbek543333 pisze: ↑01 lis 2021, 20:04 Jak szukałam zmywarki gastronomicznej, to zwróciłam uwagę w pierwszej kolejności na sprzęt od Winterhalter.
Najlepsze zmywarki, jeśli chodzi o testy jakości i same parametry. Jak już kupisz ich sprzęt, to jeszcze polecę Ci dla pełnego efektu, dobrać ich chemię do zmywarki. Masz wtedy 100% higienizacji naczyń oraz pełnego doczyszczenia.
Musze kupić taki sprzęt. Sprawdze czy faktycznie tak działa jak mówisz.
_________________________________________________________________________
narzędzia do marketingu - www.bazamaili.pl
fakóltet

Re: Gastronomia

Post autor: fakóltet »

Już jakiś czas temu zdecydowaliśmy się na wzbogacenie naszej oferty o produkty na bazie owoców. A stało się to możliwe po zaopatrzeniu w sadzonki borówek amerykanskiej i wiele innych - a wszystko za sprawą oferty gospodarstwa ogrodniczego Szetynscy https://szetynscy.pl/oferta/borowka-amerykanska . Tak się złożyło, że wspomniana borówka akurat cieszy się u nas największym zainteresowaniem ,takze zachecam skupic sie na tej ofercie. Smakowicie i zdrowo, w zgodzie z oczekiwaniami!
łódek

Re: Gastronomia

Post autor: łódek »

Polewa cukiernicza to aktualnie prawdziwy hit przy naszych potrawach. Dlatego zamówienie takich dodatków z oferty https://www.holgerfood.pl/# faktycznie miało sens. Całkowicie sprostało to moim wymaganiom a także pozwoliło na należyte ozdobienie potraw. Faktycznie robi to wrażenie i smakuje jeszcze lepiej. Nie brakuje nam również chętnych na zajadanie słodkich, tego typu potraw. Bardzo trafiony i nietuzinkowy wybór! Być może i Ciebie zainteresuje taka opcja? Zdecydowanie polecam.
zim

Re: Gastronomia

Post autor: zim »

Obecnie nie narzekamy, ale wiadomo, że trzeba być gotowym na wszystko, bo niedługi znowu mogą nadejść większe restrykcje. Ogólnie i tak jesteśmy w dobrej sytuacji, bo wiele zamówień mamy na wynos, niemniej przychodzi do nas także wiele klientów do lokalu. Na szczęście mamy takie stoliki i podstawy do nich, że możemy zmniejszać i zwiększać odległości między stolikami, poprzestawiać je, część złożyć, itp. Zaopatrzyliśmy się jakiś czas temu w wysokiej jakości produkty z kolekcji BISTRO od producenta MILADESIGN https://www.miladesign.com.pl/produkty/ ... kow_bistro z Porosły-Kolonii. To stelaże podstawy stolików, które służą stworzeniu ergonomicznych warunków pracy, jak najlepszego wykorzystania przestrzeni. Czteroramienne podstawy do stolików od nich mają wybudowany mechanizm składania blatu do pionu, z czego wielokrotnie już korzystaliśmy.
ODPOWIEDZ